Adtraction

lördag 10 november 2018

Mips q3

Innehåller reklam och annonslänkar.


Ni som läser bloggen regelbundet vet ju att jag haft en förkärlek för Mips ända sedan börsnoteringen. En volatil resa som nu betalt sig bra.


Jag får väl till att börja med konstatera att ledningen framstod som betydligt mer självsäkra vid denna rapport. Kanske inte så konstigt med tanke på hur otroligt bra företaget nu utvecklas, globalt. Samtidigt kanske även något förvånade med tanke på att ledningen sålde aktier efter föregående rapport. Nu vet vi att det troligen inte bara rörde sig om privatekonomiska skäl, utan även oro över eventuella konsekvenser av handelstullar som inte blev av för hjälmar.

Omsättningen under kvartalet ökade med imponerande 88% organiskt. Marginaler och kassaflöde hänger med upp till imponerande nivåer. Frånvaron av tvister var tämligen märkbar gentemot f.g. år. Det verkar nu tämligen rimligt att målen för år 2020 faktiskt kommer uppnås. VD säger även:

" Än viktigare är att framgångarna skapar en stabil plattform för våra långsiktiga strategiska
tillväxtambitioner. "

Det återstår att se vad den konkreta innebörden är där? Får vi inom inte alltför avlägsen framtid se en uppdatering av målen?

Med nuvarande höga soliditet och goda utveckling så får vi förmodligen se en utdelning redan nästa år. Enligt målet alltså 50% av resultatet. Något som även antyddes på konferenssamtalet.

Rent värderingsmässigt så handlas aktien inte längre på någon direkt fyndnivå, men det ska den ju inte heller göra givet framgångarna.

Länk till Mips hos Avanza

2 kommentarer:

 1. Grattis till bra investering! Behåller du hela innehavet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror Mips går en fortsatt ljus framtid till mötes. Däremot inte sagt att jag alltid har samma position i aktien.

   Tack för kommentaren.

   Radera