Adtraction

onsdag 14 november 2018

Risk Intelligence

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jag skrev kort om Risk Intelligence när de nyligen kom till danska börsen. Som mikrobolag har de knappast någon uppmärksamhet från analytiker och har därmed fått en i mitt tycke oförtjänt start. Det här med säkerhet och relaterade nischer är, som jag ser det, en stor trend som är här för att stanna. Så att lönsam och stabil efterfrågan finns för deras tjänster för lång tid framöver, det känner jag mig tämligen säker på. Något som också avspeglas i deras befintliga kundregister. Dagens värdering förutsätter i princip att ledningen misslyckas med den tillväxtstrategi de företagit sig, till skillnad från historiken.


Det har kommit ett flertal fundamentalt sett positiva besked från företaget sista tiden, i enlighet med det som utlovades inför noteringen. Alltså inte bara meningslös pr, utan besked som visar att företaget är på rätt väg. I veckan kom t.ex. nedan besked:

" Risk Intelligence har tecknat avtal med det danska shippingbolaget Norient Product Pool avseende leverans av riskintelligenssystemen MaRisk och PortRisk samt tjänster för att stödja maritim säkerhet globalt. Det framgår av ett pressmeddelande. Parterna har kommit överens om att inte uppge värdet på avtalet men Risk Intelligence betecknar det som "signifikant" och bedömer att ungefär 30 procent av kontraktet kommer att ha en positiv påverkan på bolagets intäkter under 2018. "  

Länk till Risk Intelligence

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar