Adtraction

torsdag 13 december 2018

Nu är det jul igen

Innehåller reklam och annonslänkar.


Smaken är som baken, delad. Vissa påstår att böcker är ett förkastligt sätt att lära sig aktier på. Andra, likt mig, inser att det utan tvekan finns mycket dynga i bokform, men även en del guldkorn. Själv anser jag att man nog måste ha någon form av grund att stå på innan man ger sig i kast med det praktiska och testar ut vad som fungerar eller inte alls fungerar.

Enligt media är det lag på att GW Persson måste vara med då aktier kommenteras.
Det är dock omöjligt för honom att inta Greiders stående plats på SVT i alla sammanhang.

Böcker om aktier tycker jag nog är en av få julklappar som faktiskt ger något av värde. Det skänker kunskap, avkoppling och kan skapa intresse nog att skapa en framtida pengamaskin.

För den som vill ha en bra grund och väcka ett intresse för aktier, nedan bok eller alternativt någon ur Market Wizards serien för att få en överblick:
Bli grymt rik på aktier

För den som vill ha inspiration om hur livsval kan skapa förmögenheter:
http://investera-pengar.blogspot.se/2017/05/the-millionaire-next-door.html

För den något mer avancerade:
http://investera-pengar.blogspot.se/2017/11/bli-miljonar-pa-aktier.html


3 kommentarer:

 1. Själv älskar jag böcker! Vilket är ganska konstigt egentligen med tanke på min mildare form av dyslexi och att jag verkligen hatade böcker under min skoltid. Tror det var någon gång efter 25års åldern som jag insåg att böcker trots allt kunde ge mig lite hjälp på vägen, dock ej den ekonomiska, den var fortfarande vid denna tid inte uppfunnen... Numera ligger det inte sällan både tre och fyra böcker samtidigt på nattygsbordet. Jag kan bara hålla med dig, vissa böcker om ekonomi/börs är ena riktiga ögonöppnare, framförallt om de innehåller lite om börspsykologi som är ack så viktigt och att lära känna sig själv och besluten man tar. Min rekomendation till alla, läs: Lögn, förbannad lögn och prognoser av Alf Riple

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Jag var kanske inte heller överförtjust i vare sig svenska eller böcker under skoltiden. Men, det hade nog mer att göra med hur korvstoppningen till skola var upplagd på den tiden kanske. Men idag vet jag avsevärt bättre.

   Tack för kommentaren.

   Radera