Adtraction

fredag 25 januari 2019

Är du blåst på pension?...

Innehåller reklam och annonslänkar.

Knappt har politikernas blåsning av väljarna avslutats efter valet, innan det publiceras diverse medial propaganda om att pensionsåldern måste höjas inom kort och sedan höjas löpande även framöver. Ofta framhåller politikerna att vi måste arbeta högre upp i åldrarna för att det inte bär sig annars. Här vill jag passa på att citera det Bitter Micke nyligen sa:

" Nej för tusan. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att arbeta åt staten. Jag skulle inte klara av att ljuga så mycket, varje dag. "

Det ligger mycket visdom i de orden faktiskt. Eller kommer ni ihåg hur alla politiker talade sig varma i valkampanjen om hur de planerade av avveckla samhällskontraktet? Jag minns inte det.

I fallet med pension så handlar det till väldigt stor del om ännu en politisk blåsning. Sverige hade redan sedan tidigare en stor demografisk utmaning, d.v.s. att allt färre skulle försörja allt fler äldre. Men, våra politiker har dessutom valt att utöka problemen genom att ta hit en väldigt stor mängd bidragsberoende människor. Människor som kanske kommer hit mitt i livet och inte har förutsättningar att komma in i arbetslivet, men ändå ges fullt tillträde till välfärden. 

Beakta att kostnader tenderar att underskattas i dessa gissningar. 

Den normalbegåvade individen inser att det här pyramidspelet inte är hållbart. Beakta att Sverige redan idag har en rekordstor andel fattigpensionärer, det är alltså inte en avlägsen framtid vi pratar om utan här och nu. Om utvecklingen inte vänds så kommer det dock inte att stanna här utan även övriga delar av samhällskontraktet kommer drabbas med nedmontering. Det kan bli riktigt allvarligt. Det våra politiker nu genomför kan inte liknas vid något annat än en organiserad plundring av det Sverige du, jag och våra mor- och farföräldrar byggt upp.

Socialdemokraterna genomförde den sistnämnda blåsningen fullt medvetet, för att säkra sin makt via alla nya bidragsberoende. Frågan är dock om Centerpartiet och Liberalerna faktiskt begriper konsekvenserna av sin politik? Jag är inte säker på den saken, för de tycks leva i någon slags ideal drömvärld.

För egen del har jag insett vad som gäller, nu sitter vi alla i vår egen optimistjolle på havet, när det blåser upp till storm. Det gäller alltså att ro själv, bäst man kan. Alla har tyvärr inte flytväst, så en del kommer onekligen drunkna. Men, gör vad du kan i tid, ta tag i din egen situation.

8 kommentarer:

 1. Blåsta? Våldtagna är nog rätt ord. Men så länge gemene man har händerna i byxfickan och kniper igen kommer inget att hända. Märkligt att inte fler höjer rösten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lätt hänt att ta till kraftuttryck när våra politiker i princip våldför sig på vårt lands och dess framtid. Dessvärre hjälper det nog inte. Bättre att fundera på vad man själv kan göra åt sin egen situation, dvs det man själv kan kontrollera.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Tyvärr talas det väldigt tyst om allt som är kritiskt gällande migration. Jag trodde att man hade lärt sig något under de åren som gått, men icke.
  Ledande politiker hävdar fortfarande med en dåres envishet att migration är livsviktigt för det svenska samhället.
  Jag håller med, vi ska inte stänga några gränser, MEN

  - Obligatorisk utvisning för de flesta typer av brott
  - Krav på försörjning för alla typer av familjeåterförening
  - Inrätta en ny enhet inom migrationsverket som endast sysslar med avvisningar. Det är uppenbart att polis etc inte klarar detta.
  - Stegvis inträde i välfärdssamhället baserat på vad du bidrar med (utbildning, den smala vägen etc). Inte få allt dag 1.

  Ett av de största problemen är väl inte att det finns brist på förslag, både S och M har anammat stora delar av den politik SD för, problemet är att det saknas resurser för att genomföra. Dra i handbromsen gällande nästan alla former av invandring, lös problemen som finns och släpp därefter på igen efter förmåga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du säger det jag själv varit frustrerad kring länge. Ja, inte bara jag utan väldigt, väldigt många (oberoende av politisk hemvist).
   Om Sveriges Riksdag, väljarkår och media inte kommer till insikt om sakfrågornas vikt, då är det slut för nationen. Jag ser det scenariot faktiskt som en reell möjlighet.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 3. Nu saltade du citatet lite väl friskt. Jag skrev "Jag kommer aldrig orka ljuga så mycket som verkar krävas i det jobbet", när någon tok föreslog mig som finansminister. Jag sa inte att alla som jobbar åt staten ljuger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar till mig den korrigeringen.
   Och jag håller även med om att alla som jobbar för staten inte är lögnare. Det rör sig kanske bara om 90% av politikerna, och 70% av deras närmsta tjänstemän?
   Tack för kommentaren.

   Radera
 4. "Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka".
  Med hjärtliga hälsningar, Mona Sahlin, Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är faktiskt sant att hon har uttryckt sig på det ofattbara viset, liksom flertalet övriga politiker. Fredrik Reinfeldt är en av dem som sagt än värre saker om oss svenskar.
   Tack för kommentaren.

   Radera