Adtraction

lördag 9 februari 2019

Spiltan

Innehåller reklam och annonslänkar.

Återkommande läsare vet att Spiltan är ett av mina långsiktiga favoritinnehav, sedan väldigt länge. Det var alltså med detta jag blev biten av potentialen i onoterat. Det kanske är ett innehav barnen kommer få ärva en dag, vem vet. Det är ivartfall för dyrt att sälja nu... eller att därmed realisera skatten vill säga.


Nytt substansvärde inför Februarihandeln på Pepins beräknades till 16 221 kronor per aktie. Ökningen av substansen härrör sig främst från kursökningen i Paradox, men även övriga likvida innehav. Spiltan hade ett mindre innehav i United Spaces som nyligen köptes upp av Castellum. En väldigt hög procentuell avkastning under den korta tid placeringen varade. På följande länk kan du se substansvärdets fördelning:
Spiltans portföljs fördelning per bransch

Här kan du studera substansrabatten över tid, notera det ovanliga gapet just nu:
Diagram

Följ handeln nedan:
https://www.pepins.com/trading/spiltan

VD bjöd vänligt nog på ovan köpsignal idag med. Trevligt.

Notera att även om Paradox har utvecklats väldigt bra, så har alltså resten av portföljen avkastat 20 procent årligen, under lång tid. Blir du inte sugen på att köpa Paradox med god rabatt eller resten av portföljen på 1,5 Miljarder gratis?

4 kommentarer:

 1. Ett par skäl till att jag inte köper Spiltan. Den kraftiga multipelexpansionen i Paradox. Bolaget bedömer jag är kraftigt övervärderat, p/e 49 är helt enkelt på tok för högt tycker jag. Sen att man inte kan ha Spiltan i ISK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då passar det ju perfekt att köpa Paradox med rabatt, om du anser det via Spiltan. Jag håller inte med dig, det finns få bolag som är så välskötta och väldigt lönsamma sett till roic. Paradox är ett bolag som har ledarskapet och branschen att kunna växa 10 ggr till. Fundera på den utsikten.
   Dessutom kommer du framöver kunna köpa Spiltan vis annan depåtyp. Men med det sagt så är isk inte alls lönsammare på långsiktiga innehav som avkastar bra.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Jag äger också Spiltan sedan flera år tillbaka och har haft en fantastisk avkastning på dessa (men endast sålt i och med den inlösen de erbjöd för en tid sedan). Jag har varit skeptisk till att de behåller Paradox (jag tycker att de kunde ha delat ut dessa till oss aktieägare alternativt sålt), men det har visat sig vara bra trots allt.

  Jag behåller mina Spiltan.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bra bolag ska man behålla, det är verkligen svårt att förstå hur otroligt stora värden som kan skapad om/när man får in en riktig lyckträff. En gång i livet...
   Tack för kommentaren.

   Radera