Adtraction

tisdag 5 februari 2019

TIN Fonder

Innehåller reklam och annonslänkar.

Idag lanserades den nya fonden Core Ny Teknik, med stöd från investmentbolaget Bure. Jag passade faktiskt på att investera en del i fonden själv, av flera olika anledningar.


Det är kul att Sverige får ett nytt fondbolag, trots att politiker och Bryssel gör vad de kan för att motverka entreprenörer och samtidigt gynna gammelbanker. Jag har förtroende för förvaltarna, de gjorde ett bra jobb på sin tidigare arbetsgivare. Enligt uppgift har de investerat en hel del av sina egna pengar i den här fonden, och nya mindre fondbolag brukar ha en tendens att överprestera. Dessutom gillar jag deras förvaltningsfilosofi och inriktningen, den passar väl in i min egen portfölj. Jag tror även det till viss del är bra att diversifiera bort min egen förvaltningsrisk.   

Länk till Core Ny teknik hos Avanza

6 kommentarer:

 1. Jag gjorde som du och investerade i den nya fonden. Gillar techbolag, men när det gäller de mindre är det svårt att veta vilka man ska satsa på. Carl har ett bevisat track record så det känns bättre att låta de som är duktigare sköta den biten.

  SvaraRadera
 2. Jag delar din uppfattning. Men jag upplever samtidigt att ökade flöden mot indexfonder och etf gjort förutsättningarna än bättre för oss andra över tid.
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera
 3. Gick också in tungt i denna fonden i tisdags och onsdags, har nu 50 % av mitt totala kapital i fonden.

  Förvaltarduon har ett betydligt bättre track-record än de flesta andra, så det har kan bli en succé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får se med tiden. Låt oss heller inte glömma att de hade marknaden med sig i sin förra fond, tech gick urstarkt. Det ska bli intressant att se hur de klarar sig i en mer utmanande marknad framöver. Personligen så skulle jag dock aldrig gå in med 50% av mitt kapital i en enskild fond.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 4. Jag är inte riktigt lika imponerad faktiskt. Det är klart att killarna är duktiga men jag tycker att deras miss i Starbreeze visar att de är åtminstone mänskliga. Däremot tycker jag att samarbetet med Bure bådar gott.

  Aktiepappa jämför Avanza och Nordnet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att det återstår att se ifall de kan återupprepa tidigare succe, fast nu i ett annat börsläge och eget fondbolag. Isåfall är det hatten av :) Jag tror dock på inriktningen de har på sin fond, känns helt rätt inför framtiden.
   Har du sett dagens månadsinfo från dem? Se:
   https://tinfonder.se/investerarpresentation-core-ny-teknik-mars-2019/
   Tack för kommentaren.

   Radera