Adtraction

onsdag 6 mars 2019

Investment AB Spiltan

Innehåller reklam och annonslänkar.

Då var det dags för Mars månads handel i Spiltan via Pepins. Det har bara gått några veckor sedan sist, men det har trots allt hänt en del i bolaget sedan dess.

Hällristning hög, Investment AB Spiltan.

Bland annat så visade Paradox nyligen sitt bästa år hitintills. Utöver det så har Spiltan just tillkännagivit sin största affär någonsin. Med köpet av 20% av P&E Persson så ökar exponeringen mot fastigheter till 9 procent av portföljen. 

" Det skall bli otroligt spännande att, tillsammans med familjen Persson och de kompetenta medarbetarna, fortsätta utveckla en framgångsrik fastighetskoncern genom att öka antalet investeringar och sprida möjligheten att investera i fastigheter med långsiktiga hyreskontrakt till en bredare målgrupp, säger Spiltans VD Per H Börjesson.
Vi valde Spiltan som partner för att de inte har någon exitstrategi så att vi tillsammans kan utveckla P&E Persson på lång sikt. Med kapitalet från Spiltan, som tillförs P&E Persson i en nyemission, kan vi både ta större positioner i existerande typ av stora projekt där vi tar mindre ägarandelar och öka andelen fastigheter där vi är majoritetsägare. Under de närmaste åren gör vi också bedömningen att det kommer att finnas stora möjligheter för en aktör med större kapitalresurser att förvärva byggrätter och fastighetsutvecklingsprojekt som fått problem med finansieringen”, säger Per-Olof Persson VD för P&E Persson. " 
Passa på att göra en riktigt bra affär du med, köp Spiltan.

1 kommentar:

  1. Med de nya reglerna för handel på Pepins håller orderboken på att bli riktigt intressant med ordentligt överlappande priser mellan köp och sälj, för tillfället 1500 kr. Ska bli spännande att se vad kursen kommer hamna på.

    SvaraRadera