Adtraction

fredag 8 mars 2019

Avstå Toadman

Innehåller reklam och annonslänkar.

Beslutet att inte köpa aktier i ett bolag är minst lika viktigt som beslutet om vad man köper till portföljen. I veckan kom ett undermåligt erbjudande från Avanza, som fick mig att fundera på om de inte har några som helst kriterier för de uppdrag de tar sig an?

Jag pratar förstås om att Toadman är ute med håven, igen.

Ni fattar?...

Först följer ca 20 sidor av allmänt mumbo jumo, eller jag menar skitprat. Därefter kommer ett sammandrag på en sida om finanser. Jag tror jag dör av skratt. Bolaget är på dekis. Eftersom de inte genererar egna medel nog så är de ute med håven i hopp om fångst av lättlurade småsparare. Förmodligen lyckas de i sitt uppsåt, eftersom sektorn är stekhet.

Får man verkligen skriva vad som helst i ett prospekt, enligt Avanza? Jag blir nästan förolämpad när de skickar ut sådan här skit till kunder. Toadman behöver inte alls pengar till tillväxt och förvärv, de behöver överleva i en ganska tuff bransch, där enbart övre skiktet har rätt förutsättningar idag. Satsa på vinnarna i sektorn istället.

8 kommentarer:

 1. Tecknade du Ascelia? Tror det kan bli en riktigt bra investering, fick inte full tilldelning men ska köpa på mig mer den 13 mars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag vet inte en vad det är. Och det verkar inte vara något som de flesta behärskar eller kan bedömma, och då ska man avstå.
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Ökade rejält i inledningsdippen och klev av idag, blev 12 procent på två dagar. Så jag är mer än nöjd. :-)

   Radera
 2. "...Avanza, som fick mig att fundera på om de inte har några som helst kriterier för de uppdrag de tar sig an?"

  Ett kriteria är att bolaget ska betala Avanza. I det här fallet kan vi med fog anta att bolaget fått betala i förskott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha. Ja pengarna går först. Avanza tycker tydligen inte alls deras rykte spelar någon som helst roll.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 3. Kul för dig. Men det förändrar ju inte alls bilden av vad Toadman är för ett bolag.
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera
 4. Känns som du inte har någon koll alls på Toadman skulle jag säga, bolaget går med vinst, även om det inte är några större vinster kanske, men har relativt lite skulder också. "Dekis" känns väldigt missvisande då de påbörjat en satsning från att vara konsulter till att göra egna spel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså, det säger du? Kan du specificera dig lite mer exakt, tack?
   Har du själv läst deras så kallade "prospekt"? Det såg ut som något min 8-åring producerar på skrivträningen... :) Ungefär så.
   Tack för kommentaren.

   Radera