Adtraction

söndag 23 juni 2019

Bitcoin - det hetaste?


Måndagen den 25 December 2017 och tiden därefter var en bitter tid för många spekulanter. Jag tänker alltså på tiden när kryptovalutorna inledde sin makalösa krasch, efter den våldsamma uppgången. Själv hade jag precis publicerat ett inlägg där jag förespråkade att bitcoin borde krascha.


Föga anade jag kanske hur kusligt träffsäker formationen blev även denna gång, rent tekniskt sett. Men, hur ställer jag mig då idag till det hela? Allas vår Sparo blev ju ordentligt triggad i en kort diskussion vi nyligen hade om saken. För Bitcoin är något som kan få det att verkligen hetta till. Jag ser ju inte att Bitcoin har någon framtid rent nyttomässigt. Men, den har en sak som talar till dess fördel, och det är att den representerar ett assymetriskt bet. D.v.s. uppsidan är möjligen ett flertal gånger större än nedsidan. För det finns nämligen inget inneboende värde i Bitcoin, utan det handlar enbart om ren spekulation och psykologi. Lägg därtill en design som är upplagd utifrån en utbudsbrist. Lite som det perfekta pyramidspelet. Om jag skulle handla Bitcoin så skulle jag nog aldrig våga göra det i verklig form, utan jag skulle gå via derivat.

Hur ser du på Bitcoin? 

4 kommentarer:

 1. Tror också att det är större chans till prisuppgång på sikt än att det går ner. Utöver min utdelningsportfölj så har jag även en del kryptovalutor som jag låter vara så får vi se vad de kan vara värda om några år. Kan ju gå hur som helst. Tror att kryptoinnehavet har härdat mig psykologiskt med tanke på hur värdet har svängt upp och ner de senaste åren vilket kommer att vara en bra erfarenhet när det gäller mina utdelningsaktier. Går börsen ned med 50% så har man ju liksom varit med om det förut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte säker på att jag själv skulle spekulera i kryptos och det som en slags lottsedel. Utan jag skulle riskhantera en sådan position med stop loss. Får man alltför många förluster på 50 procent, då blir det svårt att skapa god avkastning i längden.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Låt bli. Energin som krävs mot slutet är absurd. Det finns inget egenvärde i bitcoin som valuta och ingen stat som backar upp.
  Det går att köpa och tjäna pengar, men på lite halvlång dikt är värdet 0.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att en stat backar upp en valuta är ju bara trams, i mina ögon. Det är ju precis därför de gör som i Sverige, där valutan medvetet trycks mot havets botten.
   För den som vet hur man hanterar risk ser jag inga som helst problem med Bitcoin.
   Tack för kommentaren.

   Radera