Adtraction

söndag 30 juni 2019

Halvlek 2019

Då var första halvåret passerat. Det har varit ett minst sagt volatilt, utmanande och intressant börsår såhär långt, eller hur?


Med lite tur, och en viss dos skicklighet, så kan avkastningen de år då jag gör det mesta rätt bli ganska skaplig numera. Jag tror det var Warren Buffett som en gång sa att diversifiering bevarar värde, medans koncentration skapar värde. Det är en del av förklaringen till årets resultat, även om det inte är något att rekommendera för den som är ny på börsen. Jag har även haft flyt med bolagsurvalen och den mer taktiska handeln.

För min del passar det idag bra att arbeta efter en strategi där jag initialt tar mindre positioner. I takt med att min tes verifieras så ökar jag därefter positionen, oftast till högre pris men i ett läge när jag är mer komfortabel med bolagets prestation och långsiktiga utsikter. Det medför således att när jag får rätt så syns det, medans när jag får fel så är det oftast hanterbart. Att sälja en position med referens till andel av portföljen är inget som tilltalar mig. Jag tycker att det ofta istället kan öka risken i portföljen, i och med att pengarna då ofta omplaceras i något bolag jag har mindre kännedom om än i något där jag ägt länge. Varför ta risken med "dubbelfel"?

Under året har jag även arbetat med att stärka krigskassan och tagit ned belåningen.

Hur var ditt halvår på börsen?     

4 kommentarer:

 1. Fin avkastning. Vilka är dina tre största innehav?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar av olika anledningar inte redovisa min exakta portfölj i varje ögonblick. Men regelbundna läsare av bloggen har kanske ett hum om en del av portföljen.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Mycket imponerande!

  Trogen läsare och hoppas få nöjet att fortsätta följa dig!

  Önskar dig allt gott!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag är litegranna nöjd såhär långt. Men året är inte slut än. Spelar jag korten fortsatt väl så finns mer att hämta i år, vi får se.
   Tack för kommentaren.

   Radera