Adtraction

tisdag 27 augusti 2019

Fortnox

Innehåller reklam och annonslänkar.

Fortnox, kanske det pålitligaste bolag jag har i portföljen. Glömde jag att säga att det är Småländskt?... Det blir förmodligen påökt med tvåsiffrigt procentuellt i utdelningen nästa år också, för nu går det riktigt bra.

Talande bild för strategin och ekosystemet.

Jag tog just fram mitt kalkylark och tittade tillbaks på hur jag såg på Fortnox under slutet av 2013. Jag skissade då på ett scenario att Fortnox skulle kunna omsätta 300 miljoner kronor år 2019, om allt ville sig väl. Jag hade fel, det blev så oerhört mycket bättre än så. Bingo! Det är som sagt var lätt att underskatta riktigt bra bolags utveckling.

Intressant att se att ARPU ökar i fin takt nu, förmodligen delvis en effekt av vårens lansering av paketlösningar, men också den allt större kundbasen. Här förmodar jag dock att det finns betydligt mer att ge framöver. Verksamhetens skalbarhet syns fint i siffrorna. För första gången omnämns den nya verksamheten inom försäkringar mer specifikt, kanske vi får höra mer om pilotprojektet redan till nästa rapport? Låt oss hoppas att ansökningen till FI angående betalningsförmedling går som önskat, så har vi ytterligare merintäkter framöver.

Länk till Fortnox hos Avanza

4 kommentarer:

 1. Grattis till en bra investering! Jag tittade på Fortnox för två-tre år sedan men vågade inte köpa efter en så stor uppgång. Det ångrar jag idag! Frågan är om det är läge att slå till snart!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är inte dumt när man kommer in i ett bolag i tidig fas som sedan avkastar tusentals procent. Men, sådant händer om man kan vara långsiktig på riktigt. Fortnox är ett kvalitetsbolag, som ännu är tämligen litet i relation till sin potential.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Jag vill passa på att tacka för en bra blogg. Är en typisk tyst läsare, men någon gång måste man ju komma med beröm.
  Har du sett det här: https://www.di.se/ditv/borsradet/forvaltarnas-basta-aktietips-just-nu/ Inressanta kommentarer ca 12 min in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det hade jag missat. Men, jag kan ju bara hålla med honom i det han säger. Fortnox har verkligen framtiden för sig.
   Tack för kommentaren.

   Radera