Adtraction

torsdag 1 augusti 2019

I FIRE anda?...

Jag är inte så mycket för FIRE egentligen, jag är nog mer av bara FI helt enkelt. Men sista dagarna har vi haft lite sisådär väder, trots vad undergångsprofeterna på SVT säger beträffande just vädret. Således passade jag på att i ren FIRE anda följa Sparos rekommendationer om att ge mig ut i skogen och plocka bär.


Faktum är att det var lite mindre jobb än vad jag förmodade, även om jag inte kan skryta med samma mängder bär som Sparo tydligen fått med sig hem. Jag trivdes rätt bra där i skogen, det gav tillfälle att fundera på lite allt möjligt medans man hukade bland snåren. Bland annat funderade jag på skillnaden mellan långsiktiga handelsstrategier och mer kortfristiga. En av mina mer handelsintensiva kvantitativa strategier är för stunden inne i en period av förluster. Faktum är att det kan vara lite smått jobbigt under sådana perioder, tankarna gnager kring om metoden upphört fungera... Men, rent objektivt vet jag ju att det jag ser inte är något onormalt än så länge.

Efter att ha rensat i tankar så är det ju inte fel att få med sig färska bär hem och egenhändigt fixa till en paj och muffins, i stort sett gratis. Tänk om ungarna bara hade vett att uppskatta det med. Det blir kanske tom som så att jag även ger mig ut i lingonsnåren i år, så att kan man fixa till lite riktig lingonsylt till skillnad mot det där syntetiska klibbet de säljer i butikerna nuförtiden. Då kan man verkligen snacka sparad krona också.

1 kommentar:

  1. Du belyser en av de allra bästa grejerna med att både gå, löpa och cykla i naturen: man rensar tankarna och mår bättre. Om man dessutom får med sig goda och nyttiga bär hem helt utan kostnad är ju det en glädjande bonus!

    Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

    SvaraRadera