Adtraction

tisdag 30 juli 2019

Risk arbitrage

Retail och konsumentrelaterat har verkligen inte rosat marknaden sista tiden och jag är således glad att min investeringsstrategi hållit mig utanför. Däremot så har jag hållit en del kassa sista tiden, vilket vid ett flertal tillfällen kommit väl till pass. Jag tenderar att se på kassa som värdet av en option, att man har möjlighet att agera vid olika situationer som löpande dyker upp.

En sådan möjlighet öppnade sig igår när Mellby Gård passade på att lägga ett bud på problemhärden Kappahl. Existerande ägare lär vara tämligen möra vid det här laget och bör nog vara tacksamma över möjligheten att komma ur sina innehav en god bit över kursnivån innan budet. Jag instämmer i att Mellby Gård förmodligen är Kappahls enda hopp, jag tror det behövs en enskild och stark ägare för att rädda bolaget från konkursens rand.       


" Mellby Gård äger 29,6 procent av aktierna i Kappahl. Budet kommer inte att höjas, skriver Mellby Gård som därmed är regulatoriskt förhindrad att göra just det. Budet motsvarar en "skälig" värdering av Kappahl med tanke på de utmaningar klädbolaget står inför, menar Mellby. "

Vad tror du om Mellby Gårds bud Kappahl? Själv passade jag på att köpa 10,000 aktier i syfte att acceptera budet i September och därmed sannolikt göra en arbitragevinst.

Länk till Kappahl hos Avanza

2 kommentarer:

 1. Visst, kommer *förmodligen* ge vinst, men missbruka inte ordet arbitrage då det betyder riskfri. Dvs garanterat och inte förmodligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var därför jag skrev risk arbitrage i rubriken, dvs den etablerade termen.
   Tack för kommentaren.

   Radera