Adtraction

söndag 1 september 2019

Enkel utdelning

Innehåller reklam och annonslänkar.

Är du intresserad av att snabbt och enkelt sätta ihop en väl diversifierad utdelningsportfölj? Då behöver du i princip inte göra mer än att köpa 3-4 olika ETF:er och sedan luta dig tillbaks i soffan.
Svårare än så är det inte.

Eller ja, ifall du råkar var kund hos Avanza då blir det problem. De har nämligen valt att ta bort dessa bra möjligheter för sina kunder, till skillnad från flera andra banker. Lite lustigt egentligen att  Avanza tycks ha drabbats av specialreglering, eller? För det är ju det de själva i princip påstår. Och inte skulle väl Avanza ljuga kunderna rakt i ansiktet?...

Någon sitter i skuggan idag för att någon planterade för länge sedan...

Jag har själv investerat i några olika ETFer från Invesco, som är byggda på samma sätt som Xacts, men har en annan geografisk täckning som framgår av namnen, samt olika tidpunkter för utdelning:

Invesco EURO STOXX High Dividend Low Volatility UCITS ETF Dist (EHDV)

Invesco FTSE Emerging Markets  High Dividend Low Volatility UCITS ETF Dist (EHDL)

Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility UCITS ETF Dist (HDLV)

En tämligen stor fördel med ovan varianter är att man även kommer bort ifrån den svenska kronan. Den som istället vill begränsa sig till enbart en utdelningsportfölj med Nordenfokus kan välja Xact. Notera att om du jämför prestandan mot ett index eller en fond, så måste du korrigera för lämnad utdelning (ca 5 procent för Xact måste adderas) så att du jämför på samma vis.

Länk till Xact Högutdelande hos Avanza

6 kommentarer:

 1. Det är väl hos Nordnet dessa kan handlas? Surt att behöva vänta 2-3 år på källskattsreturen då jag gillar ETF:erna i fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan bla handla dem där ja. Men det finns idag nog ingen nordisk bank som agerar som Avanza när det kommer till att sabotera för kunderna.
   Ja, jag vet att Avanza även brukar släpa benen efter sig när det gäller retur av skatt, men det finns andra som gör sitt jobb. Men i övrigt ser jag retur av skatten som en icke fråga.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Intressant.

  Letar efter lågriskinvrsteringat i andra valutor än Sek. Haft Danske invest räntefonder som nu dock håller på att likvideras och inser att det är svårt att hitta vettiga alternativ på avanza. Blir nog att köra lite Nordnet parallellet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag du gör rätt i.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 3. Det ser ut som om Avanza har börjat ta in liknande eller samma EFT som denna?

  "Invesco EURO STOXX H Div L Vol UCITS ETF Dist"(finns på avanza)

  "Invesco EURO STOXX High Dividend Low Volatility UCITS ETF Dist (EHDV)" (finns inte på avanza)

  SvaraRadera
 4. De ETF:er du nämnt ovan, har de källskatt? Läst mig runt om att dessa är registrerade i Irland och har en ISIN kod som börjar på "IE" vilket leder till att vi inte behöver betala källskatt, Om sånt är fallet så kan man ha dessa ETF:er i ett vanligt ISK konto, något du kan bekräfta?

  SvaraRadera