Adtraction

tisdag 3 september 2019

There is no easier game than stocksHåller du med Warren Buffett? Oavsett så är det verkligen värt att lyssna på nedan intervju, där visheten själv talar.

"  All you have to do is sit there and wait until something is really attractive that you understand. And you can forget about everything else. That is a wonderful game to play in. There’s almost nothing where the game is stacked in your favor like the stock market. "2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag såg på något youtubeklipp från en privat investerare från Kanada som berättade om sin resa. Han hade provat flera former av passiva inkomster och berättade att de flesta så kallade passiva inkomster ändå innebar en del arbete. Kontentan var att äga aktier och egentligen bara ta del av företagets vinster samt återinvestera dem är så lite jobb för så stor avkastning han kunde komma. Låter lite som herr Buffetts strategi :)

  Jag gillar dina mål och särskilt viktigt känns delen med livskvalité som det känns som att många inte skriver så mycket om. Särskilt med den FIRE-trenden som varit och allt snack kring den. Då känns det extra viktigt att tänka på att man också behöver leva i nuet. Unna sig men samtidigt inte slösa i onödan.

  Lycka till med alla mål! // VGI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror kanske att Warren sa vissa delar lite lätt provokativt i intervjun :) Han har förstås lagt, och lägger fortsatt, tusentals timmar för att nå sin framgång. Ingenting kommer helt gratis, inte ens på aktiemarknaden. Speciellt inte i svårare tider när du verkligen prövas, då allt rasar runt omkring en och man börjar tvivla. Det är då allt avgörs, och det är då erfarenhet, inställning och personlighet betalar sig.
   Men med det sagt så är aktier ett mycket givande intresse, som med tiden kommer att betala sig rikligt.
   Tack för kommentaren.

   Radera