Adtraction

söndag 8 september 2019

MIPS

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jag har precis skummat igenom presentationen från Mips q2. Som vanligt, höll jag på att säga, var det en imponerande utveckling, även om den starkaste delen av året återstår.

Få bolag, med en redan hög lönsamhet, matchar det här.

De lanserade den första säkerhetshjälmen för industrin med Mips teknologi och även för hockey hjälmar under kvartalet. Vid kapitalmarknadsdagen i September ska ännu en ny kategori lanseras. Ska vi gissa på något för militärt bruk kanske? De har även hunnit med två förvärv av ny teknologi under kvartalet. Antalet patent de nu sitter på är rätt imponerande.

Ska man ifrågasätta något, så är det kanske varför Mips sitter med så enormt hög soliditet idag? För den operativa risken torde ha minskat i och med att de har lyckats väl med att försvara sina patent och de har verkligen stärkt sin ställning globalt inom sin nisch.

Det blir intressant att höra om deras nya målsättningar på kommande kapitalmarknadsdag. Men baserat på det jag redan vet så återstår många år av hög och lönsam tillväxt. Mips kommer sannolikt erbjuda en betydligt bättre avkastning än index kommande 3-5 år.     

Länk till Mips hos Avanza

4 kommentarer:

 1. Du skriver väldigt ofta negativt om Sverige och kronan men när du skriver om bolag du äger är det alltid(?) svenska. Hur kommer det sig? Med din syn på Sveriges framtid borde du väl investera allt utomlands.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du har följt denna blogg en tid så vet du att jag har en hel del annat än aktier eller svenska bolag i portföljen. För övrigt är ju MIPS ett exportbolag som enbart säljer utomlands (generalisering) dvs drar nytta av svag krona.

   Man ska vara väl medveten om att saker som företagskultur och redovisningsstandard skiljer sig åt en hel del över världen. Det är alltså svårare att göra bra aktieaffärer i andra länder (finna dem, analys, kontakter etc).

   Jag har för lite tid över för att skriva om allt min portfölj rymmer, det du ser på bloggen är bara ett urval.

   Jag har en kort kronposition nästintill alltid. Vilket har varit korrekt och kommer fortsätta vara så, med tanke på urusel ekonomisk politik i landet. Därav den eviga devalvering som gör Sverige allt fattigare. Det är något man måste ta hänsyn till och hedga sig emot.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Tror du fortfarande lika mycket på Risk? En hel del bottenfiskemöjligheter i den nyligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det stor skillnad på aktie och bolag. Risk Intelligence fortsätter att utvecklas bättre än de planer de kommunicerade innan notering, fundamentalt sett. Förmodligen dröjer vändning i aktien tills dess att de visar vinst 2020 pga den höga investeringstakten nu. Men se på intäkter, fin hickey klubba.
   Tack för kommentaren.

   Radera