Adtraction

torsdag 10 oktober 2019

Aktiv lunch

Innehåller reklam och annonslänkar.

I veckan var det ett seminarium som var ganska ok, rörande aktiv förvaltning. Den här typen av marknadsföring av aktiv förvaltning är väl delvis relevant i dessa tider när passiv förvaltning tar marknadsandelar mycket snabbt. Men, samtidigt borde kanske förvaltarna istället ägna all sin vakna tid åt att faktiskt prestera? De måste helt enkelt leverera betydligt bättre överlag, göra skäl för sin kostnad. Det fungerar inte längre att enbart fokusera på att växa volymer, de som gör det kommer onekligen slås ut framöver tror jag.

Didner & Gerges förvaltare pratade lite kort om sin filosofi. Inga direkta konstigheter och jag anser de har rätt i ägarfamiljens betydelse i bra bolag. Ägare av kött och blod, det är viktigt. Det är för övrigt just därför ingenting alls länge fungerar i Sverige som nation. För när inget ansvar kan utkrävas av någon, då är det enbart en tidsfråga innan allt går vansinnigt fel och det snabbt.

Prior Nilsson är duktiga och ofta givande att lyssna på. Förvaltare som vet vad de sysslar med. Odin fonder passade inledningsvis på att marknadsföra sig väldigt politiskt korrekt, och det var ungefär då jag nästan somnade eller stängde av. Skitsnack går verkligen inte hem hos mig, det sänker enbart förtroendet. Resonemanget kring THQ, eller förlåt Embracer Group, var intressant för de som vill förstå lite mer kring sektorns stora potential.   


Länk till PriorNilsson Realinvest hos Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar