Adtraction

lördag 30 november 2019

33 procent

Innehåller reklam och annonslänkar.

Ja, men det var värst vad du tjatar om dessa avgifter? Är det verkligen ens något att bråka om?
Är inte familjerna Hagströmer och Dinkelspiel värda att få redigt med betalt, som det anstår Miljardärer?...

Din pension eller deras bonus?

Jag ser det inte på det viset. Ovan illustreras vad som händer om du sparar 100 kronor under 30 års tid till en medelmåttig avkastning som motsvarar aktiemarknadens snitt. Till en början spelar nästan inte en skillnad på 1 procentenhet någon roll. Med tiden kickar effekten av ränta på ränta in och efter 30 år uppgår skillnaden i totalt värde således till astronomiska 33 procent. En skillnad som alltså växer exponentiellt med tiden. Därför är det en självklarhet för mig att flytta fondsparandet till en mer seriös aktör som Savr.

Tidshorisonten ovan är den du minst bör ha när du t.ex. planerar och sparar för din pension, så exemplet är realistiskt. För egen del tittar jag noga på även avgiften i det fondsparande familjen har. Det ska tilläggas att jag samtidigt är väl medveten om att det ofta finns ett samband mellan pris och kvalité, man får det man betalar för. Därför tillhör jag inte dem som enbart tror på indexfonder för att pressa priset. Jag ser hellre att det jag betalar hamnar i förvaltarens fickor vid en bra prestation, än att det hamnar i lönnfeta mellanhänders fickor. Därför är jag nu kund hos Savr.

Avanza och Nordnet var tidigare utmanare. Idag har de tyvärr övergått till försvarare av allt för höga avgifter. Det kommer inte ändras om inte kunderna agerar. Hur gör du? Jag flyttar till Savr.     

Länk till Savr

2 kommentarer:

 1. Jag kan hålla med folk som tycker att det viktigaste är att fonden går bra och att det då kan få kosta någon proent. Problemet är att man vet inte innan vilken fond som kommer gå bra men man vet innan vilken som kommer ha låg eller hög avgift. Själv har jag inte kollat in Savr men jag har å andra sidan knappt några pengar i fonder.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag har inte så mycket egna pengar heller i fonder. Men min bättre hälft pengar lade jag i fonder, för jag orkar inte lägga tid på aktier för även den biten. Sedan har jag en del egna fonder som kompletterar min egen förvaltning förvisso.
   Tack för kommentaren.

   Radera