Adtraction

söndag 3 november 2019

Hersha Hospitality Trust

Innehåller reklam och annonslänkar.

Företrädesvis amerikanska och kanadensiska REITs har en självklar plats i min utdelningsportfölj. En sak jag gillar, utöver trygga växande kassaflöden, är att de även erbjuder ett bra vis att diversifiera sig mellan olika sektorer. Värderingen kan skilja sig åt signifikant mellan olika sektorer och på senare tid har hotellsektorn kommit att handlas till en vad jag anser attraktiv nivå i termer av P/FFO. Ibland är det helt rätt att köpa en krona för femtio öre, som i detta fall. Den som, till skillnad från mig, förväntar sig att vi är på väg in i ett nytt 2008 scenario inom kort gör bäst i att hålla sig borta från hotell. För sektorn är av naturliga skäl tämligen känslig mot svängningar i ekonomin överlag. Det är det som ses i priset idag i sektorn.

Insiders har köpt regelbundet och företaget har såvitt jag kan se återköpt egna aktier till attraktiva nivåer.

Nu senast föll mitt val på Hersha Hospitality Trust. Deras hotell är främst baserade i centrala affärsdistrikt och storstäder som New York, Boston, Washington DC, Philadelphia, Miami, Los Angeles och San Diego .

- De har på senare tid avyttrat ett flertal hotell och förvärvat nya som förväntas avkasta mer och driva ytterligare tillväxt.

- De senaste åren har de drabbats av orkaner samtidigt som de har investerat mycket i renoveringar i övrigt, vilket dragit ned intäkter högst avsevärt. Det borde därmed se mer positivt ut framöver intäktsmässigt och tillväxtmässigt. De har även refinansierat sig billigare nyligen, och största delen av skulden är fast ränta eller capad i nuläget.

- Jag noterar att tillväxten för Airbnb uppges ha minskat signifikant i Usa på senare tid, som en följd av legala åtgärder. I övrigt väntas marknaden bättras i NY först framåt nästa år (i termer av tillväxt för RevPar).

- Trots en yield på historiskt höga ca 8 procent så motsvarar utdelningen 2019 enbart ca hälften av AFFO, varför jag tror den är relativt säker.

Länk till Hersha Hospitality Trust hos Avanza

5 kommentarer:

 1. Ser ut som om Hersha går med förlust. Tankar kring det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev ovan så finns anledningar till utvecklingen sista ca 2-3 åren. Sedan är detta en sk reit, vilket betyder att det är affo du bör titta på (inte saksamma som vanligt bolag).
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Hej igen! Jag läste nog lite slarvigt tidigare då delar av min fråga ju besvarades i din text. Samtidigt så kvarstår ff delar av min nyfikenhet på bolaget :-). Att behöva leta saker som KAN bli mer positiva i framtiden (vi KAN drabbas av färre orkaner nästa år än detta men det kan ju även bli fler än i år ;-)...) känns inte helt tryggt. Du kan säkert ha rätt i att utdelningen är trygg - då man ju delat ut på samma nivå tidigare. MEN man har samtidigt delat ut pengar samtidigt som man gjort förlust & det är ju inte hållbart över tid...
   Så du kan ha rätt, men det finns flera skäl till den aptitretande värderingen i nuläget :-). Som jag ser det utan att ha satt mig in i biolaget mer än att översiktligt granska siffrorna...

   Radera
  3. Utöver det så råder det en i mitt tycke allt för låg tillgångsvärdering, om man ser från det perspektivet. Guidningen för affo för helår 2019 är dessutom hygglig, även om man tar det med en nypa salt.

   Radera
  4. Nej, det jag säger är att utdelningen täcks av affo. Det finns alltså kassaflöde till utdelning mer än väl så det räcker.
   Men med det sagt så är detta ett värdecase, där jag går emot strömmen. Jag känner mig tämligen bekväm med den saken.

   Radera