Adtraction

torsdag 9 januari 2020

101 Tankar om aktier - 2

Innehåller reklam och annonslänkar.

Jag nämnde strax innan jul att jag just påbörjat en ny givande bok. Det drog ut lite på tiden av olika anledningar, men nu är jag klar med den med. Bokens titel är kanske något missvisande, för trots att den är ganska bred så finns det någon form av röd tråd igenom helheten. Det var en ganska hög igenkänningsfaktor för min del när jag läste kapitlen om tankefel, mentala modeller, beslutsfattande, självinsikt mm. Dessa kapitel var kanske de som jag uppskattade mest, men det fanns även en del övrigt bra och jag tror många olika typer av sparare kan ha nytta av den här boken. Denna bok är alltså i huvudsak inriktad mot olika psykologiska aspekter kring sparande, snarare än konkreta råd om hur man t.ex. värderar bolag. Beträffande sparande så betonades vikten av en långsiktig syn när man hanterar sin portfölj, vilket är någonting jag själv absolut skriver under på. För den som söker tips om hur man kan frigöra mer resurser i sin egen privatekonomi så fanns det ett kortfattat men bra kapitel om det med.     


Har du själv läst någon bra bok om aktier nyligen, vad isåfall?

Länk till 101 Tankar om aktier hos Bokus

3 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt just börjat läsa 101 tankar om aktoer men knappt kommit igång. Alla som läst den här gett bra omdömen. Återkommer med mina tankar när jag är klar.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker som sagt var att den här boken tar upp mycket av sådant man bör ha koll på om man palcerar pengar. Det ges även en hel del intressanta referenser i litteraturförteckningen.
   Tack för kommentaren.

   Radera
  2. Kan nämna att författaren är en mycket trevlig kille också. Det är inte oviktigt! :)

   Aktiepappa – nya fräscha inlägg på bloggen!

   Radera