Adtraction

söndag 26 januari 2020

Skulle du satsa?

Nick Radge skickade mig en länk till nedan video. Jag tyckte den var lite smått roande faktiskt så jag bestämde mig för att dela den här. Professionella handlare förstår att för att vinna på längre sikt så bör du tänka i termer av detta koncept, ren matematik och psykologi.7 kommentarer:

 1. Vadet i sig skulle jag nappa på. Är det statistisk fördel till mig är det bara dumt att avstå. Men skulle erbjudandet komma från någon snubbe på stan finns inget odds som är tillräckligt bra. Även om ingen nämnde det i videon är nog "street hussler" effekten avskräckande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Nja, jag tror snarare det är som så att de flesta inte förstår vare sig grundläggande mänskligt agerande, risk eller statistik. Det räcker att studera börshistorik en kort stund för att se det i praktiken tex.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Ja, väldigt intressant och roande. Nästan lite itererande på samma vis när det gick överstyr. Att 10 mot 50 är gränsen till vettiga odds är för mig skumt. För att inte prata om när de fick upprepa vadet 100 gånger med samma regel och ändå tacka nej fick mig nästan att falla av stolen. Fast tror de flesta vet om att människan inte är rationell utan emotionell. Lite samma tänk som du kan använda på roulette. Satsa alltid på svart, förlorar du så dubblar du insatsen och fortsätter tills du vinner sedan går du tillbaka till första insatsen. Dock fungerar inte roulettegrejen för du blir avstängd efter ett tag. Men helt klart intressant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast på sätt och vis är det lite gött med. För det innebär att så länge pengar är involverade så fattas alltid en stor mängd felaktiga beslut i fel läge, vilket kan nyttjas så att säga.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 3. Att människor i allmänhet har extremt dålig koll på vad det är som gör att man vinner eller förlorar på spel i långa loppet är knappast förvånande. Om människor skulle ha koll skulle inga spel finnas där spelaren i långa loppet alltid förlorade. Och arrangören alltid vinner, dvs tar hem mer av pengarna än spelarna.

  Sedan många år tillbaka har ju spel arrangerade av staten alltid varit en extra skatt på spelande medborgare - oftast de fattigaste, de med lägst inkomster. Lotto arrangerade av statens bolag med hundratals miljoner i högsta vinst trumpetas ut flera gånger om året. Vem tar hem storkovan - arrangören naturligtvis, i det här fallet staten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det Socialdemokratiska partiet har varit flitig när det kommer till att växa sin egen partikassa genom att gynna sitt eget spel, på fattigas bekostnad.
   På sista tiden har det ju blivit än mer pinsamt när politrukerna gynnat statens spelalternativ samtidigt som de bestraffat övriga.
   Tack för kommentaren.

   Radera