Adtraction

tisdag 3 mars 2020

Hedgefonder i Februari

Det finns en sak som är tämligen bra med den typ av marknad som vi upplever just nu, och det är att det skiljer agnarna från vetet. Jag har ju tidigare uttalat mig ganska kritiskt om hedgefonder, och min skepsis beror på att det stora flertalet av dem säljer och tar betalt för en produkt som de faktiskt inte alls klarar av att sedan leverera. Sådant är så respektlöst och falskt mot kunderna, givet otroligt saftiga avgifter.

Det här duger inte alls, Catella.

Varför har Catella ännu inte lagt ned sitt försök att bedriva hedgefonder? Ni skadar ju enbart varumärket när detta fortgår. Lite samma sak som när man läser om Brummers nya marknadsföringsförsök av Lynx. Med avancerad maskininlärning bygger vi systematiska strategier...
Jaha, om ni menar allvar med den saken så borde ni verkligen ta och byta ersättningsmodell. Vad sägs om att t.ex. basera ersättningen på en uthålligt hög sharpkvot? Inte det? Om det är något jag har lärt mig genom åren så är det att akta mig för de tjänstemän som marknadsför sina avancerade metoder, och det gäller speciellt finansmarknaden.
    
Med detta sagt så har jag faktiskt innehav i ett fåtal hedgefonder som lyckats hantera nuvarande marknad tämligen framgångsrikt. Så de finns alltså, även om de inte är så enkla att finna innan de vuxit sig för stora. En av dem är kort/lång fonden Elementa som gick +6,04 procent under Februari.
Den handlar du förslagsvis bäst hos Savr, med en god rabatt på avgiften.

Länk till Elementa hos Savr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar