Adtraction

söndag 1 mars 2020

Lång som en stång i aktier?

Sociala medier har en märklig nivå emellanåt. Jag såg lite snabbt på twitter någon som twittrade om vad som kunde ha köpts för pengarna om personen ifråga sålt aktier föregående Fredag. Antagligen var det mest på skoj, men ändå.

Visst kostar det ibland att vara lång aktier... tro det eller ej.

När jag ser den typen av diskussioner så kan jag inte annat än att tänka tanken att personen ifråga är tämligen ny på aktiemarknaden. Det fanns nog en tid då även jag tänkte så. Men saken är den att det funkar inte. Om man förknippar sin aktiedepå så starkt med konsumtion, här och nu, så kommer man sannolikt aldrig nå några framgångar värt att nämna i sammanhanget. Det är helt fel fokus. Du kommer garanterat istället begå misstag efter misstag, rent psykologiskt. Personligen har jag idag lättare med det där än förr, för jag är inte så himla materalistisk längre. Håller du med, enligt din egen erfarenhet?

4 kommentarer:

 1. Jag är definitivt inte en materialistisk människa. Köper bara det absolut nödvändigaste. Iofs äger jag min egen bostad, men det var en mycket god affär som jag inte ångrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan man äga sin bostad så tror jag att det i merparten av fallen är att föredra framför att hyra, om man nu lever på en lite större ort. Även om man bör räkna på alternativen.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Jag sålde av det mesta och köpt en hel del bear omx. Utöver det tror jag på valutor i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man en historik som framgångsrik trader så kan det säkert vara rätt. Men i övrigt är jag ganska tveksam till kortsiktigt agerande.
   Tack för kommentaren.

   Radera