Adtraction

söndag 8 mars 2020

Trading under Corona

För ett antal år sedan insåg jag att jag de systematiska strategier jag då tillämpade i tradingportföljen var allt för få och metodiken var alltför korrelerad. Jag tog därmed beslutet att påbörja en förändring i termer av handlade marknader och tekniker. Dagens datorstöd ger nästan oanade möjligheter. Faktum är att det var min far som en gång uppmuntrade mig till att utveckla algoritmer. Han var själv en slags pionjär när det gäller datoriseringens möjligheter i näringslivet.


Vad kan vara bättre än att i nuvarande högvolatila marknadsläge, när Corona sätter skräck i folk, utvärdera hur det fungerar? Jag tycker att utfallet är acceptabelt och att det i stort fungerar ungefär som jag hade förväntat mig när portföljen konstruerades från början. Även den metod som valts för hantering av positionsstorlekar verkar fungera tillfredsställande (ger effekten att mindre risk tas i nedgång och mer i uppgång). Jag känner mig sammanfattningsvis komfortabel med att skala upp.


Hur har din egen handel utvecklats sista tiden?

2 kommentarer:

 1. Negativt är det korta svaret. Pengar som allokeras hamnar naturligtvis rakt in i nuvarande karusell där trenden är negativ. Inköp nu görs inte med ambitionen att det kommer bli bra på några veckors sikt. Snarare på några års sikt.

  Men jag kan inte förutse utvecklingen. Därför investerar jag kontinuerligt.

  SvaraRadera
 2. Din strategi är sannolikt förnuftig för de flesta.
  Det gäller alltid att försöka se det positiva i situationen. I det här fallet är det ju faktiskt som så att aktier blir billigare och prisvärda i många fall i nuläget.
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera