Adtraction

onsdag 11 mars 2020

Vinster i volatilitet

Jag har tidigare skrivit kortfattat om denna fond, men det är läge att nämna den igen tycker jag. Jag har själv ett innehav i fonden Amundi Fds Volatil i bland annat mitt PPM sparande och det har kommit mycket väl till pass nu när hävstången i AP7 slagit till ordentligt på nedsidan. Nuvarande typ av marknadsklimat är ganska ultimat för den typen av strategier och exponering som den här fonden bygger på.

Amundi +14% när AP7 är -16% för i år.

Med ovan sagt så skulle den här fonden gå mindre bra i ett lugnare marknadsläge, vilket är viktigt att ha klart för sig. Men, då finns det som sagt var goda möjligheter för annan typ av exponering.

Sorgligt nog så är det inte säkert att denna typ av fond kommer att finnas kvar i PPM i framtiden. Detta eftersom våra politiker vill likrikta fondutbudet till ett fåtal jättestora fonder. Något som enbart skulle gynna ett fåtal stora fondbolag, man får väl säga att deras lobbyister gjort ett utmärkt jobb där. Till nackdel för alla andra.

Du handlar lämpligast fonden hos Savr till ca 30 procent rabatt på avgiften, även om den även finns hos Avanza eller för all del i PPM.

Länk till fondutbud hos Savr

Har du själv något i din portfölj som klarat sig väl i nuvarande läge?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar