Adtraction

måndag 28 september 2020

IPO : mania

Ingen börsintresserad kan väl ha undgått att notera hur högt intresset har varit för de bolag som kommit till börsen på senare tid? Det verkar nästan inte bättre än att många tecknar i alla noteringar, utan någon som helst urskiljning.

Det intresset tycks tyvärr ha resulterat i att många av småspararna inte erhåller tilldelning, eller en meningslöst låg sådan. Tyvärr verkar detta i sin tur ha lett till att många småsparare kastar sig på köpknappen redan vid börsöppning första handelsdagen. Det hela ger nästan ett sken av att många tror att inköpspriset saknar betydelse för avkastningen och det gäller ju att passa på innan aktierna tar slut?... 

Noteringen av Implantica var ett bra exempel på hur det kan se ut nu, enligt bilden ovan. Detta mönster är så pass vanligt så att det finns hedgefonder som gör fina pengar på att gå kort första handelsdagarna. Implantica har en bra ledning och en bra story, men det återstår att visa marknaden hur lönsamma de kan bli och att få igång försäljningen. Sådant tar tid och kostar pengar, speciellt i den branschen. Jag blir inte ett dugg förvånad om kursen fortsätter ned, efter denna initiala tjurrusning, och att det hela framöver resulterar i att samma småsparare sedan vräker ut sina aktier en bit ned i besvikelse. 

Länk till Implantica hos Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar