Adtraction

söndag 14 februari 2021

The wheel

Idag handlar jag inte så mycket optioner i min depå, men jag gjorde det på 80-90 talet, när t.ex. Ericsson och Nokia hade sin storhetstid. En av de strategier jag då tillämpade kallas för The Wheel.  


Man börjar med att välja ut fundamentalt sett starka aktier som man därmed kan tänka sig att äga till rådande värdering. Det passar även bra att tillämpa för den som har en långsiktigt utdelningsfokuserad portfölj. Man inväntar en dipp där den implicita volatiliteten har stigit i förhållande till historiken, man väljer sedan en löptid och strike där man kan erhålla minst omkring en procent i premie när man ställer ut en säljoption. Om optionen förfaller värdelös så upprepas strategin vid nästa lämpliga tillfälle. Om aktien faller och du därmed tilldelas att köpa på förfallodagen så får du inrikta dig på att äga aktien en tid och ställa ut köpoptioner. Sedan upprepas det hela över tid. Rätt utfört så kan detta vara en ganska lukrativ strategi, även om det finns mindre bra marknadslägen även för detta.

Har du själv möjligtvis handlat på liknande vis? Eller finns det någon annan strategi som du ofta nyttjar?

6 kommentarer:

 1. Hmm detta lät intressant. Känner du till en bra guide angående ''the wheel''?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det gör jag inte. Men jag tror tex Aktiespararna har grundkurser om optioner även idag.
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Kolla in optionsbloggen.se alt kolla på videos från Tastyworks på youtube, använder själv tastyworks som mäklare för ren optionshandel i usa, dom är överlägsna när det gäller utbildning, information & optionshandelsplattform

  SvaraRadera
 3. Intressant strategi, hade aldrig hört talas om den. Det närmaste jag kommer är att jag återinvesterar utdelningar i ett cykliskt "hjul", men det har ingenting med optioner att göra. Men The Wheel måste jag läsa på om.

  SvaraRadera
 4. Handlade för några år sedan efter exakt den modellen utan att veta att den hade ett namn :)
  Funkar bra under stabila marknadsförutsättningar men min erfarenhet var att vid större kursrörelser får man det lite jobbigare...
  Efter något år var mitt resultat bara någon procent plus så jag lade ner.

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det bygger ju på att det som sagt var görs mot underliggande bolag man ser värde i och kan tänka sig att äga till redan dagens nivå (dvs ta leverans). Och avkastningsmässigt bör det nog inte ge mer än några procent extra till helheten, om risken ska hållas rimlig.
   Tack för kommentaren.

   Radera