Adtraction

lördag 15 maj 2021

Awardit

Utdelnings- och tillväxtbolaget Awardit presenterade sin kvartalsrapport i dagarna och det var något som gick relativt obemärkt förbi media. Som ni ser nedan så sjönk omsättningen något under 2020, vilket får anses som helt väntat givet bolagets verksamhet. Faktum är att jag själv förväntade mig ett värre utfall än det som blev fallet för dem. Marginalerna stod dock starkt under fjolåret men föll tillbaks något i år. 

 

I år syns dock redan hur verksamheten börjar växla upp igen och vd uppger att de är övertygade om att kunna uppvisa stark tillväxt när pandemin väl lagt sig helt framöver. De ser redan nu hur nyförvärvet MBXP börjar bidra positivt med synergier. Det något lägre resultatet som ses ovan förklaras till stor del av en stor andel försäljning i den nya produkten Zupergift under kvartalet. En positiv resultateffekt av förfallna presentkort förväntas ses först i q3 i år. De har även haft högre personalkostnader p.g.a nyrekrytering för teknikutveckling. Den negativa försäljningseffekten av covid skattas till minst 10 miljoner under q1 gentemot ett normalläge för verksamheten. 

Notera att Awardits verksamhet var stark nog under fjolåret för att inte behöva ansöka om statligt stöd. Det var för övrigt långt ifrån alla företag som uppvisade en moral god nog att stå på egna ben, istället för att ansöka om gåvor från skattebetalarna trots att de inte behöver. Sådant gillar jag, det är bra företagskultur på riktigt. Hör t.ex. Miljardärerna på Volati detta?... 

Den huvudsakliga anledningen till att Awardit kom till börsen uppgavs vara att de hade för avsikt att konsolidera sin bransch och jag konstaterar att de levererat bra på detta sedan dess. I och med förvärvet av TIC under Maj så har Awardit nu genomfört hela nio framgångsrika transaktioner sedan 2017. Den höga takten uppges vara vad vi kan förvänta oss även framöver. De har historiskt förvärvat till multiplar som medger ett fint multipelarbitrage gentemot börsens värdering. Den organiska omsättningstillväxten i de förvärvade bolagen har varit runt 17 procent så det är uppenbart att Awardits ledning har en god förmåga på detta område. Trots alla förvärv så har man samtidigt även höjt utdelningen i god takt genom åren och balansräkningen står starkt. 

Ledningen har ett stort ägande i Awardit och jag känner mig därmed trygg med en långsiktig position i detta bolag. Jag betraktar det som en potentiell framtida ten bagger. Det är den typen av kvalite och institutioner har ännu inte tågat in och drivit upp kursen.     

Länk till Awardit hos Avanza 

2 kommentarer:

 1. Intressant inlägg! Jag har aldrig riktigt fastnat för boalget trots att min goda vän och bloggkollega Investacus skrivit och pratat en hel del om dem. Kanske dags att kolla upp dem lite mer nu...

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag det tycker jag du borde göra. Det är bevisat dugligt folk som leder Awardit tycker jag.
   Tack för kommentaren.

   Radera