Adtraction

söndag 26 december 2021

Likviditet

Jag är en sporadisk lyssnare av poddar. Därför upptäckte jag inte förrän nu under julledigheten att Atlant Fonder skapat en egen podd. Fast bättre sent än aldrig kanske? Till saken hör att jag var nöjd kund hos Kullberg & Spiik dvs redan innan Atlant Fonder bildades. Därför tänkte jag att denna podd kunde vara värd att lyssna på. 

Mycket riktigt så var det också lite intressant, för den som vill förstå lite mer om varför svenska företagsobligationsfonder kommer köra rejält i diket även nästa gång det blåser upp till lite storm. Av allt att döma så har de inte lärt sig mycket från 2020, utan allt rullar på som tidigare. Ingen förändringsvilja i syne. Därför kan det vara intressant att lyssna till de fåtal förvaltare som har en strategi som sticker ut som avsevärt mer flexibel och riskmedveten. 

Faktum är att ovan podd är lite i linje med hur jag själv har tänkt länge. Jag vill sköta min förvaltning på ett sätt som gör att jag har tillgång till god likviditet i ett läge när merparten andra aktörer inte har det. Dvs att jag kan dra nytta av marknadens irrationella tendenser. Jag vill inte hamna i ett läge där jag är en forcerad säljare, vilket merparten svenska förvaltare av företagsobligationer blir idag. Hur tänker du själv kring detta? 

https://podcastaddict.com/podcast/3487506 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar