Adtraction

fredag 8 juli 2022

Risk Intelligence

En läsare undrade hur det går med Risk Intelligence. Jo, jag är ju själv tålmodig så det mindre innehavet ligger kvar i portföljen, trots att aktiemarknaden misshandlat kursen likt mycket annat. Fundamentalt sett så fortsätter den organiska tillväxten dock takta på omkring goda 15-20 procent årligen. Således samma takt de höll innan de galna åren 2020-2021 i världsekonomin. Lönsamheten kommer sannolikt 2023-24, efter tidigare mer investeringstunga tid sedan noteringen. Jag förväntar mig dock de är kassaflödespositiva i år, vilket känns viktigt givet omgivande makro. Vdn deltog nyligen i presentationen nedan.

Lyssna gärna på ovan så får du veta mer om vad bolaget gör, dess historik och nuvarande utveckling. Det ska kanske tilläggas att investeringar i micro cap bolag är inget för alla. Det svänger och det kräver tålamod (ie inga snabba cash här heller, som alltid, utan tänk år...).

Äger du själv aktier i Risk Intelligence?

Länk till Risk Intelligence hos Avanza 

2 kommentarer:

  1. Kassan var väl drygt 500k senaste rapporten, så lär väl bli NE snart, tyvärr.

    SvaraRadera
  2. Nja de är som sagt var kassaflödespositiva nu som det ser ut. Även om vd kört tillväxtambitionerna hårt. De skulle nog kunna ställa om till högre lönsamhet med, om det vore ambitionen. Sedan är en stor del av intäkterna återkommande.

    SvaraRadera