Adtraction

måndag 1 maj 2017

Kvantitativ trading - April 2017

April är slut, ännu vinterkyla i luften, men nu är det dags att titta lite på utfallet under senaste månaden för den strategi som jag nu utvärderar i skarp handel :

Avkastning för YE-strategin, utan hävstång

Jag kan bara konstatera att det går fortsatt bra nu. Utfallet är nu mer i linje med mina långsiktiga förväntningar, och senaste månaden genererade ytterligare 2,1 procentenheters avkastning.

Om vi tittar på nyckeltalen, så ser de också bra ut :


Igårkväll roade jag mig lite med att fastställa att den här strategin faktiskt ger statistiskt signifikant edge (via t-test). Strategin har nu en formellt offensiv plats bland alla andra i portföljen.  
------------------------

20% på Carolina Gynnings glas (adlink):
Cervera

Cervera är idag ett av Sveriges största varumärken för kök, inredning och servering.

2 kommentarer:

  1. Hur tar du fram dina kvantitativa trades?

    SvaraRadera
  2. Det är en väldigt stor fråga du ställer, finns knappast tid att besvara här. Jag har skrivit lite granna om det tidigare på min blogg. Men rent generellt så är min trading resultatet av många års träning och experiment. Idag är tradingen helt automatiserad, utan intervention från min del. I trading finns ingen "holy grail" formel, utan jag skulle snarare vilja påstå att det beror av så mycket annat också, tex riskhanteringsprinciper, förmåga att exekvera, uthållighet och övriga personliga egenskaper etc. Mvh

    SvaraRadera