Adtraction

onsdag 10 januari 2018

Nytt substansvärde

Innehåller reklam och annonslänkar.


Spiltan meddelar att substansvärdet har ökat med 1,197 kronor per aktie till 11,197 inför handeln
10-15 Januari på Alternativa listan.

"... Varje kronas förändring i Paradoxkursen ändrar Spiltans substansvärde med 81 kr. Framgångarna fortsätter och på Steams topplista för 2017 finns det fem Paradoxspel. De lanserades 2012, 2013, 2015 och två spel 2016 vilket visar att det hela tiden kommer nya spelare till existerande spel. Under 2018 kommer åtminstone två helt nya spel att lanseras och vi ser med spänning fram emot hur de kommer att sälja...."

"...Fondbolaget är rätt positionerat och har både billiga indexfonder och aktiva fonder som faktiskt slår index. Snittet för de fem svenska aktiefonderna var +13 % för 2017 när index gick upp ungefär 9 %. Men framförallt räntefonderna har haft stora framgångar.  ...Totalt ökade det förvaltade kapitalet till 41 miljarder kronor (+ 18 miljarder) under 2017 vilket innebar att Spiltan Fonder var ett av de svenska fondbolag som hade det största inflödet..."

"... I december blev det också klart att bolaget köper ett större bostadsbestånd utanför ringmuren i Visby och i samband med det förvärvet har Spiltan satsat ytterligare kapital i bolaget som vi nu särredovisar i vårt uppskattade substansvärde. ..."

Länk till Spiltans fonder hos Avanza

Disclaimer : Investment AB Spiltan är mitt enskilt största innehav sedan länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar