Adtraction

lördag 15 augusti 2020

Investment AB Spiltan

Jag vet att jag ofta återkommer till ämnet Investment AB Spiltan på denna blogg. Men det är å andra sidan ett faktum att de är ett av mina favoritbolag. De har en filosofi jag kan identifiera mig med, när det gäller den eviga tidshorisonten, entreprenörsdrivna bolag och mixen av tillväxt och andra typer av stabila innehav. Jag vet att jag kan anförtro dem mitt kapital och sedan luta mig mer tillbaks, i visshet om att de sannolikt kommer göra sitt yttersta för att skapa god avkastning över tid. Historisk prestation samt Per Håkans och övrigas incitament i form av stor ägarandel utgör min garanti för den saken.

Jag spenderade just lite tid på att titta på senaste substansrapporten, vilket var väl nyttjad tid. Jag kunde för övrigt inte undgå att Per Håkan ser 10 år äldre ut nu efter semesterperioden, med sitt anlagda fina gråa skägg.

Jag uppskattar verkligen det besked de gav om det nya inlösenprogrammet och jag kommer själv välja att därmed återigen istället öka min ägarandel i Spiltan. Det är på tiden att de gör mer av det de kan för att få ned rabatten. För ser man till enbart prestation så bör detta bolag handlas till betydligt högre värdering, som jag ser det. Personligen anser jag att inlösenprogram skapar ett större värde för ägarna än vad en icke valfri kontant utdelning ger, givet den höga avkastning som Spiltans ledning har visat sig kapabel att skapa över decennier.

Att köpa aktier i Spiltan kräver något mer än en knapptryckning, men jag vill ändå påstå att Pepins är enkelt och bra för den långsiktiga ägaren.

Länk till Spiltan hos Pepins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar