Adtraction

tisdag 1 december 2020

Awardit

Det var ett tag sedan jag tittade till Awardit nu. Efter en tidigare snabb tillväxtperiod, såväl organiskt som via stora förvärv, gick de som många andra in i ett lugnare 2020 tack vare covid. Jag tycker dock de har klarat årets utmaningar skapligt. De har tappat något i omsättning men samtidigt har det

Klicka för större bild.

tidigare omnämnda effektiviseringsarbetet resulterat i försvarade marginaler. Utan statligt stöd och utan permitteringar så har de lyckats växa ebita ca 10 procent i år. Jag var lite rädd att det skulle komma att se betydligt värre ut och det var marknaden tydligen också givet aktiekursens utveckling. Jag hoppas dessutom att de lyckas något bättre under det för dem viktiga fjärde kvartalet än vad som var fallet föregående år. De har annonserat ett antal nya kundavtal sista tiden av vilka en del torde kunna börja ge mer synbart avtryck i takt med att covid förhoppningsvis avtar under nästa år. 

Glädjande nog så gav styrelsen i slutet av November klartecken till att ge utdelning för år 2019. Det blev även en smärre höjning av utdelningen nu igen, för tolfte året i rad, och man övergår till kvartalsvis utdelning framöver. 

Igår kom ännu ett tecken på förnyad framtidstro från Awardit när de annonserade förvärvet av MBXP, en av nordens största distributörer av digitala värdebevis. Med detta tillkommer kunder som t.ex. Axfood, Coop, Norgesgruppen, Reitan, ATG, Kesko, Circle K m.fl. Merparten av köpeskillingen erläggs i aktier i Awardit, vilket jag ser som positivt. Det anges vidare att man har "överlappande verksamheter" och jag antar därmed att det kommer att realiseras vissa samordningsvinster i likhet med tidigare förvärv. MBXP omsatte 96 mdkk 2019/20, under god tillväxt och lönsamhet, så det blir återigen ett signifikant tillskott i relation till Awardits tidigare verksamhet. 

Awardit är inte särskilt stort i nuläget, men de är inne på en lönsam tillväxtresa som kommer leda till ett betydligt större bolag. Detta är bara början, det har ledningen varit tydliga med sedan länge och därefter levererat väl på den visionen.         

Länk till Awardit hos Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar