Adtraction

onsdag 30 juni 2021

Kvantitativ trading - utvärdering

Juni är slut och semestern inledd men en blåsig sommardag som denna finns det tid över till reflektion över förvaltningen, precis som jag skrev i slutraderna för årskrönikan för 2020. Covid var bra på det viset att det avslöjade vissa svagheter i min helautomatiska algohandel. Jag visste förvisso på förhand att korrelationen mellan tillgångsslag och handelsmodeller oundvikligen skulle öka i en sådan situation, men jag ansåg ändå att vissa förändringar var nödvändiga. Jag ville dels öka antalet modeller (metod) och antalet tillgångsslag. Det är än så länge relativt kort tid sedan dessa förändringar implementerades, men det är tydligt att dagens tradingportfölj uppvisar en bättre riskjusterad avkastning än tidigare, oaktat en mycket positiv underliggande marknad.

Klicka för större bild

Om vi tittar på nyckeltalen, så ser de också bra ut : 


Ovan ses bara 2021 men utvecklingen under 2020 ser likartad ut sedan implementeringen föregående sommar. Syftet med denna portfölj är att skapa löpande kassaflöden över tid som ett komplement till utdelningar och det syftet uppfylls väl. I nuläget har jag inga planer på ytterligare förändringar, förutom en ny strategi som adderas i dagarna för den amerikanska marknaden.

2 kommentarer:

 1. Intressant!
  Det var ju en rak och fin graf! Vilka är procenten på vänsteraxeln i den översta grafen...?
  Vilken är strategin? (Eller är den kanske hemlig?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annualiserat så motsvarar det en avkastning på 38 procent. Låt dig inte luras av "rakheten", alla strategier har draw downs emellanåt oundvikligen. Och notera att grafen är baserad på realiserade affärer, vilket minskar variation men det är så jag följer upp det. I år har varit en stark marknad. Det är inte en strategi bakom detta, utan förhållandevis många vilket skapar diversifiering (jämför med hft). Ja, det är inget jag delar med mig av ovan strategimässigt. Trots att exekveringen är det svåra att genomföra även i motgångsperioder. Att det är helautomatisk exekvering är inget som minskar svårigheten att genomföra det hela, det bara möjliggör hantering.
   Tack för kommentar.

   Radera