Adtraction

onsdag 2 oktober 2019

Tredje kvartalet 2019

Då var årets tredje kvartal avklarat och det lackar emot jul. Man hinner väl förmodligen knappt ens tänka jul innan den är här, i år igen? Det har varit ett lite granna svårhandlat kvartal, vilket syns i siffrorna. 


Lite beroende på vad framtiden erbjuder, så finns nog ändå möjligheten till ett nytt personbästa avkastningsmässigt i år, tills dess att nyårsklockorna ringer. Jag är medveten om att portföljutvecklingen kan vara enbart tur också, men samtidigt tycks jag ha mer tur desto mer jag tränar.

Jag pratade nyss med med min hållbarhetschef. Alla måste ha en sådan numera, det är sedan gammalt. Om man inte har det så kan man med fördel göra som många fonder. D.v.s. köpa in dyra konsulttjänster från folk som låtsas att de hanterar ägarfrågor utmärkt. Och kombinera med en rejält omständlig policy. Det funkar utmärkt eftersom ingen egentligen vet vad hållbarhet innebär. Men det låter skitbra att ha det i marknadsföringssyfte. Vem vill liksom vara ohållbar, som förr i tiden?

Han sade sig vara speciellt nöjd med de tidigare inköpen i t.ex. WeyerhaeuserBrookfield Renewable Partners och Tomra. Därefter framförde han önskemål om utökat personalansvar, högre budget och högre bonus. Jag svarade att det går bra om vi kan skicka räkningen till partikassan hos de rödgröna. Ansökan drogs då tillbaks, för han hade tänkt sig att den där någon annan skulle betala kalaset.

Hur var ditt kvartal?    

4 kommentarer:

 1. Riktigt imponerande resultat!

  Utöver eventuell "tur", vad har bidragit mest till den fina avkastningen? Är det större bets i enskilda innehav eller har portföljen som helhet gett så grymt bra avkastning?

  SvaraRadera
 2. Stanley Druckenmiller sa en gång: " Keeping your losses small and pushing your winners hard is the name of the game in profitable speculation. "
  Det ligger väldigt mycket i det och det är så jag försöker jobba. Men med det sagt så finns det många innehav bakom portföljens vinster. Investment AB Spiltan är tex en av mina bästa affärer någonsin. Det faktum att den aktien enbart handlas en gång per månad är definitivt en förklaring till framgången. Om du inte erhåller ett marknadspris dagligen, då blir det mycket svårare att ta det där helt felaktiga säljbeslutet i helt fel läge.
  Tack för kommentaren.

  SvaraRadera
 3. Mycket, mycket imponerande siffror!

  Gläds verkligen med dig och unnar dig verkligen denna framgång, för som du säger har du "förtjänat turen" ;)

  Önskar dig allt gott!

  /Sofokles

  SvaraRadera